30 načina kako vezati kravatu

Opis

Kako vezati kravatu na brzinu ili da izgleda zanimljivo? Donosimo 30 načina vezanja kravate. Prije no što počnete vezati kravatu morate upariti košulju i kravatu. Dakle morate znati koja boja kravate ide uz koju boju košulje itd. Pri tome ne morate baš izgledati kao model s naslovnice posljednjeg modnog magazina.

Osnovna pravila o uparivanju kravate i košulje: jednobojne kravate se mogu nositi s “razigranim” košuljama ili košuljama s uzorkom odnosno šarama. S druge strane ako je kravata s uzorkom, ona ide uz jednobojnu košulju. Samo zapamtite, nikako nemojte uparivati šare sa šarama.

Ne ostavljajte si manje od 5-10 minuta za zavezati kravatu. Dajte si dovoljno vremena ujutro da bi vaša kravata bila pravilno zavezana i da uredno izgleda.

Pomozite si ogledalom kada vežete kravatu. Ogledalo vam treba i da izmjerite pravu dužinu kravate i da primjereno stoji uz vašu košulju.

Širi kraj trebao bi biti niže tj. duži od tanjeg dijela ujedno ga prekrivajući. Također ne želite da vam kravata visi prenisko. Pravilo je da vam najniži dio kravate dodiruje kopču remena odnosno gornji dio hlača ako ne nosite remen. Ovo je tradicionalna dužina i ona je različita u nekim državama.

Dodatne informacije

Broj stranica

31